Mui Ne verkennen in de eerste dagen - Reisverslag uit Mui Ne, Vietnam van Ralph en Lisette - WaarBenJij.nu Mui Ne verkennen in de eerste dagen - Reisverslag uit Mui Ne, Vietnam van Ralph en Lisette - WaarBenJij.nu

Mui Ne verkennen in de eerste dagen

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Ralph en Lisette

14 November 2010 | Vietnam, Mui Ne

Hallo Iedereen,

Hier weer even een update wat we de afegelopen 2 dagen hier hebben uitgespookt.

Gister was er weer eens geen wind om te kite, dus besloten om het Mui Ne bay maar eens te verkennen. Mui Ne bay is een lange straat van ongeveer 15 kilometer lang, met aan de rechter kant alleen maar resorts en aan de linkerkant winkeltjes, restaurantjes en wat goedkopere resorts.

Aangezien het hier vrij warm is (en lui zijn) om elke dag 2,5 km te moeten lopen voor het goederkopere eten (we blijven hollands) hebben we besloten om een scooter te huren voor hoelang we hier zitten. Voor de scooter fanaten onderons een Yahama nogwat.

Na wat gegeten hebben in onze goedkope eettentje (waar we uitgebreid eten voor 2,40 met zijn 2en)zijn we langs een aantal kitescholen gegaan om te kijken of we af en toe een aantal lesjes kunnen draaien. Max 2 a 3 lesjes per week, het moet natuurlijk wel leuk blijven. Dit om wat extra geld bij te verdienen en het is boeiend om te kijken hoe andere kitescholen het hebben geregeld, anders doen dan ons ect.

Daarna zijn we ergens in een tentje gaan avond eten om vervolgens het nachtleven van Mui Ne te bekijken. Het eerste tentje waar we kwamen was erg chique en europees ingericht en vrij europese prijzen voor je drankje. Na 2 cocktails te hebben gedronken tussen de toeristen besloten we verder te gaan en kwamen in een tentje waar veel locals zaten. Het was daar erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

Vandaag waren we vroeg opgestaan (6.30!!) om nog even te zwemmen, ontbijten en met de scooter richting Mui Ne te rijden, hier ongeveer 10 km vandaan. Dit is een visserdorpje met alleen maar locals zijn met cafeetjes, restaurantjes en marktjes.

Na de haven te hebben gezien zijn we daarna richting terug weg ook nog even langs de markt geweest. De markt in 1 grote plaats waar de meeste op de grond zitten of anders op een ministoeltje om daar alles te verkopen. Op de markt was werkelijk waar van alles te koop, beetje te vergelijken met de markt in Nederland. Over de hele markt hingen zeiltjes over de tentjes om ze droog te houden, maar die hingen zo laag dat Ralph en ik gebukt door de hele markt moesten lopen.
Daarna zagen we hoe er van levende kikkers kikkerbilletjes gemaakt worden, gatveeerr!!! De kikker zaten met trosjes aan aan elkaar gebonden en wanneer iemand wat wilde, pakte ze een schaar en knipten de hoofden,pootjes van de levende kikkers af en vervolgend werden de ingewanden er uitgehaald.Ik eet dus nooit meer kikkerbilletjes.

Toen we weer terug reden naar ons resort was er wind!! Dus we hebben ons kites gepakt en de hele middag relaxd kunnen kiten. Wel zijn we inmiddels goed verbrand maar er valt weinig tegen op te smeren hier met de zon en het water. Eenmaal in de avond hadden we bericht terug gekregen van beide kitescholen dat ze eventueel nog wel wat lesjes hadden voor ons. Dus morgen gaan we daar even kijken en informeren. Verder vanavond weinig gedaan en hopelijk waait het morgen weer zodat er nog meer gekite kan worden!

• 15 November 2010 - 13:09

Loet:

Oh wat leuk dat jullie de tentjes van de locals hebben gevonden. En met een Yamaha scooter zit je altijd goed (kijk je uit in de bochten ;) )

Ik kan alleen niet geloven dat jullie om half 7 al zijn opgestaan.. HOE KAN DAT?! hahaha. Koop trouwens sunblock dat is beter dan zonnebrand. Waar blijven de rest van de foto's?!

kus