Eindelijk aan gekomen in Cabarete! - Reisverslag uit Cabarete, Dominicaanse Republiek van Ralph en Lisette - WaarBenJij.nu Eindelijk aan gekomen in Cabarete! - Reisverslag uit Cabarete, Dominicaanse Republiek van Ralph en Lisette - WaarBenJij.nu

Eindelijk aan gekomen in Cabarete!

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Ralph en Lisette

21 April 2008 | Dominicaanse Republiek, Cabarete

Zo, even snel een berichtje om jullie allemaal up te date nu we in Cabarete zijn.

We zijn op donderdag 17 april 7.05 van Bonaire gevlogen. Onze vriendjes kwamen ons heel lief uit zwaaien om half 5 sochtends:D en om onze auto over te nemen. We zijn toen met een klein vliegtuigje waar 55 personen in kunnen naar Portu Rico gevlogen. Lekker schommelen dus in dat vliegtuig. Eenmaal aan gekomen op Portu Rico moesten gelijk onze papieren laten zien en werden we onder vraagd wat we gingen doen en of we niet daar gingen wonen enzovoorts. Na die test doorstaan te hebben werden onze vingerafdrukken en nog ff een foto gemaakt. Dus nu kunnen we nooit meer crimineel worden, nu ze al onze informatie hebben.

Nou na een stop van 3 uur konden we verder vliegen in een zelfde soort vliegtuig maar dan naar Dominicaanse Republiek, Portu Plata. Na een uur geschommeld te hebben in het vliegtuig kwamen we eindelijk aan.
Er stond al een instructeur te wachten voor ons met een taxi. En toen zijn we naar Cabarete gereden, met veel getoeter van de taxi chaffeur omdat het hier echt druk is vergeleken met Bonaire.
Toen kwamen we aan in Alis Surfcamp daar hebben we nu een appartementje voor 7 dagen. Na die 7 dagen gaan we 9 dagen naar een ander appartement tussen de locals zitten. En op 2 mei gaan we eindelijk naar ons echte appartementje.
Het is een studio maar dan wel met een apparte woonkamer een slaapkamer dus dat is al weer luxer dan in Bonaire.
We hebben daar ook gratis internet dus dat is ook altijd mooi mee genomen. Het appartementje ligt 50 meter van het strand af.

Het is hier ene heel mooi land met veel groen en overal palmbonen. Je ziet wel dat de lokale bevolking erg arm is en je dan ook vanalles probeert aan te smeren en het liefst zo vaak mogelijk.

Ralph is al sinds gister begonnen met werken bij Dare2fly. En ik heb kennis gemaakt met mijn toekomstige kiteschool waar ik binnen kort mijn assistent IKO course krijg en op 6 mei begint mijn echt IKO course om leraar te worden.

Ook hebben we op de 2de dag al een brommert gekocht zodat we over al naar toe kunnen brommeren.
Het is wel kouder dan Bonaire hier dus het is even wennen en dikke trui aan savonds:P maar daar slaan we ons wel doorheen.

Nou dat was het wel voor even en we houden jullie op de hoogte

• 21 April 2008 - 05:56

Toos:

Hee Ralph en Lisette,

Heeeeel veeeeeel succes met jullie nieuwe job. Leuk weer zo'n berichtje. Ik hoor ook af en toe wel wat van je vader en moeder, maar af en toe deze berichtjes is ook erg leuk. Is de voertaal daar engels of heb je inmiddels genoeg spaans geleerd?
    groetjes,

• 21 April 2008 - 07:11

Jeannette:

Hee Ralph,

Als jullie maar wegblijven komt er ook niet veel van die NL kitesurfles-site he?

Is het wel de bedoeling dat jullie dit jaar nog in Nederland les gaan geven of hebben jullie nou gewoon "we zien wel" gezegd.

Heerlijk leventje zeg...
    Wij zwoegen hier wel verder....

(Toch maar daar komen lessen dan?)
    Jeannette

• 21 April 2008 - 07:24

Nicolette:

Hey Ralph en Lisette,

Klinkt weer goed hoor, lekker nog ff op de Dominicaanse Republiek! Er zit zelfs een kansje in dat we jullie komen opzoeken (moet ik alleen nog wel ff doorsparen...!). Hier gaat ook alles goed, het is nog steeds aan met mijn vriendje, volgende week gaan we samen op vakantie naar Tunesië, ook eens ff een kleurtje krijgen na al die kou. Gelukkig is het vandaag zo rond de 18 graden, al merk je daar weinig van als je de hele dag op kantoor zit :-(. Jullie heel veel plezier en succes daar met lesgeven!

Groetjes Nicolette